Al bijna 5 jaar unieke samenwerking binnen Netherlands Maritime Academy

De Netherlands Maritime Academy (NMA) is een initiatief van enkele bedrijven en NMT. Een unieke samenwerking waar werkenden in de maritieme industrie terecht kunnen voor trainingen die relevant zijn voor hun werk en/of persoonlijke ontwikkeling.

De partners zijn Aegir Marine, Alewijnse Marine, Damen Shipyards, FEADSHIP, Huisman Equipment, Royal IHC, NMT, Pon Power en Wärtsilä Netherlands. Zij stellen bedrijfseigen trainingen open voor de andere partners, courante trainingen worden samen slim ingekocht en nieuwe trainingen zijn al samen ontwikkeld. Bovendien maken ze gebruik van elkaars kennis en kunde.

Meerwaarde door kleinschaligheid

Sinds de start van de NMA in het voorjaar van 2017 is er al veel gebeurd. “Het bijzondere is dat we er juist door de kleinschaligheid goed in slagen continu op zoek te gaan naar de meerwaarde die we met elkaar kunnen bereiken.”, aldus NMT’s Human Capital Manager Annette Opstal. “De economische uitdagingen, de technologische innovaties, maar ook de arbeidsmarktdynamiek zorgen ervoor dat je constant met elkaar het gesprek aan gaat over de gezamenlijke behoeften en uitdagingen.”

Voor, door en met leden

Kennisdeling met elkaar over de bedrijfseigen Academies is voor de partners, naast samenwerking, de belangrijkste meerwaarde van de NMA. Opstal: “Je zet niet alleen gezamenlijk stappen om de sector verder te helpen, maar ook elke bedrijfseigen Academy heeft baat bij de kennis en kunde die binnen het collectief aanwezig is. We leren van elkaar en dat past prima in het NMT-credo voor, door en met leden.”

Ook aansluiten bij de NMA?

Is jouw bedrijf actief in de maritieme sector, actief met een Academy en wil je deze kennis graag delen? Dan is aansluiten bij NMA zeker interessant! Kijk op de website www.nmacademy.nl of neem contact op met Annette Opstal, Human Capital Manager bij NMT via T 088 44 51 042 of E opstal@maritimetechnology.nl

Op de foto vanaf links: Annette Opstal (NMT), Rob de Wit (Aegir Marine), Ruud van Hamont (Wärtsilä), Bas Bieckmann (Huisman), Jeanette Lucas (NMT), Lars Huizinga (IHC) en Janneke Kersting-Visser (Damen).