Onboard noise & vibration: hoe beviel de vernieuwde training?

Veertien deelnemers werkten op 18 en 19 juni 2019 aan hun trainingsdoel; Een volwaardige gesprekspartner zijn als het gaat om trillingen en geluid aan boord van schepen. Met specialisten van TNO en MARIN bood Netherlands Maritime Technology (NMT) de training Onboard Noise & Vibration aan in vernieuwde opzet. Hoogtepunt? De testen op een ponton op de Delftse Schie. Hoe gaaf dat was zie je in ons filmpje waarin professionals van De Voogt Naval Architects, Schottel Nederland BV en De Vries Scheepsbouw Makkum BV ook toelichten waarom zij deelnamen aan deze training.

 

Onze schepen worden steeds groter, de uitdagingen groeien daarin mee’

 

Noud Werter, werkzaam bij De Voogt Naval Architects, nam deel aan de training omdat hij zich bezig houdt met het ontwerp van luxe jachten. Juist eigenaren van luxe jachten stellen zeer hoge eisen aan comfort en daarmee de inperking van zoveel mogelijk geluid en trillingen aan boord. “Onze schepen worden steeds groter, en de uitdagingen groeien daarin mee. Het comfort van grote ruimtes garanderen is altijd een uitdaging voor ons. Het leuke van deze training is de combinatie van, aan de ene kant de theorie en aan de andere kant het uitvoeren van kleine experimenten in de praktijk.”

 

‘Je krijgt meer inzicht, breidt je kennis uit en ontwikkelt praktijkskills’

Janneke Carbaat, werkzaam bij Schottel Nederland BV; “Het is goed om te zien tijdens een training als deze, hoe ook andere bedrijven omgaan met de reductie van ongewenst geluid en trillingen aan boord van schepen.” Leon Rietveldt, actief voor De Vries Scheepsbouw Makkum BV in het propulsion team, berekent dagelijks vibraties en geluid voor voortstuwingssystemen. “Ik heb vooral veel geleerd van de praktische aspecten tijdens deze training en het meten op het ponton was erg nuttig om inzicht te krijgen. Ik zou deze training zeker aanraden aan anderen. Je krijgt meer inzicht, je breidt je kennis uit en ontwikkelt waardevolle praktijkskills.”

 

Meer weten?

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een nieuwe datum voor de Onboard Noise & Vibration training in 2020. Alvast meer weten? Neem contact op met Laura Brouwer, Event Manager bij NMT.